Archieven: Trainingen

Hoe organiseer ik een succesvolle fondsenwervingsactie

Wanneer is deze training belangrijk om te volgen

Weet je soms niet waar je moet beginnen bij het organiseren van een fondsenwervingsactie? Of kun je de tijd niet vinden om deelnemers of donateurs te werven? Weet je niet hoe je een goede fondsenwervingsdag kunt organiseren waarvan je ook overtuigd bent dat het effect gaat hebben?

Neem dan deel aan onze training ‘Hoe organiseer ik een succesvolle fondsenwervingsactie?’. Als jij voor een goed doel een goed georganiseerde fondsenwervingscampagne of -actie wilt organiseren gaat deze training jou zeker op weg helpen.

Deze training is voor jou als

je een fondsenwervingsactie organiseert, met of zonder deelnemers, of als je een pagina op Supp.to hebt, of voor een goede- doelen- organisatie werkt.

Benodigde voorkennis 

Deze kennis is goed te volgen als je minimaal MBO-niveau hebt.

 

Vrijwilligers werven

Deze online training helpt jou om effectiever vrijwilligers te werven en te betrekken bij de missie van jouw stichting of organisatie. Je leert direct en eenvoudig, met praktische tips hoe je aan de  slag kunt gaan. Zo kun je gelijk checken waar er verbeterslagen te behalen zijn.

Voor wie is deze training essentieel om te volgen?

Als jij je herkent in één van onderstaande scenario’s dan is deze training sowieso geschikt voor jou!

 • Ben jij werkzaam voor een organisatie en stichting en is het zoeken naar vrijwilligers een echte uitdaging en ben je zoekende hoe je dit kunt verbeteren?
 • Wil jij een groot fondsenwervingsevenement organiseren voor een geweldige missie en kun je daar heel wat vrijwilligers voor gebruiken?
 • Als je net begint met het werken bij een vrijwilligersorganisatie en je weet eigenlijk niet wat er komt kijken bij zo’n manier van werken?
 • Werk je al een tijd bij een vrijwilligersorganisatie en merk je dat vrijwilligers snel weer vertrekken of maar voor korte duur betrokken blijven?

Of je nu al langer werkt bij een vrijwilligersorganisatie, het net op gaat zetten of er voor het eerst gaat werken. Deze training geeft jou praktische tips om mee aan de slag te gaan of om eens kritisch naar het proces te kijken dat er op dit moment is.

Je hoeft niet een bepaald minimum niveau aan kennis te hebben voor deze training.

Wat ga je leren bij deze training?

Altijd al praktische tools in handen willen hebben om jouw vrijwilligersorganisatie goed in te richten? Dan ben je bij deze training aan het goede adres! Aan het einde van de training heb jij meer kennis over onderstaande onderwerpen en kun je direct aan de slag.

 • Je leert essentiële elementen in het wervingsproces voor hoe je actieve en betrokken vrijwilligers werft voor de missie van jouw stichting of organisatie
 • Wie die potentiële vrijwilliger is die jij wilt werven
 • Welke reis een vrijwilliger doorloopt bij het kiezen voor vrijwilligerswerk en bij het deelnemen als vrijwilliger
 • Hoe je een aantrekkelijke vrijwilligersomgeving inricht in de basis zodat het voor vrijwilligers een fijne omgeving is
 • Hoe je betrokken vrijwilligers verbonden houdt aan je missie voor de langere termijn

Wat ontvang je bij deze training aan praktische hulpmiddelen?

We hebben speciaal voor deze training diverse filmpjes en checklisten gemaakt om jou heel concreet te ondersteunen in het aanpakken van jouw wervingsproces.

 • Checklist De Vrijwilligersreis
 • Checklist voor het opmaken van een persona, met Excelsheet om gegevens te verzamelen van huidige vrijwilligers
 • Checklist Hoe je een aantrekkelijke vrijwilligersomgeving inricht in de basis
 • Checklist Hoe werf ik actieve en betrokken vrijwilligers

Donateurs en fondsen werven

Veel organisaties en stichtingen zijn zoekende naar financiële middelen om hun missie te kunnen bereiken. Ook hiervoor hebben we een mooie checklist Werven van donateurs ontwikkeld die je in de basis op weg kan helpen. Wil je meer weten over Hoe je effectief kunt fondsenwerven? Neem dan contact met ons op via hallo@comyoo.nl voor onze speciale training fondsenwerving, waar de checklist bij hoort.

Eigendom trainingsmateriaal

De trainingsfilmpjes en de hand-out en andere middelen zijn eigendom van Comyoo | creatieve studio. Comyoo geeft toegang tot de besloten omgeving op deze Comyoo Academy waar je al het materiaal kunt vinden.

Effectieve nieuwsbrieven

Met de tips van Comyoo voor het opzetten van een nieuwsbrief kun jij alles uit jouw e-mailmarketing halen.

Ben je benieuwd hoe je een effectieve nieuwsbrief effectief opzet en inzet? In deze training wordt er ingegaan op zowel het opzetten van een visueel aantrekkelijke als inhoudelijk goede nieuwsbrief.

Het versturen van nieuwsbrieven wordt door veel organisaties gedaan. De ene doet het low budget met een gratis e-mailprogramma zoals Mailchimp, de ander heeft een enorm gedetailleerd e-mail automation flow opgezet met een duur exclusief programma. Hoe dan ook, de basis van je nieuwsbrief moet goed zijn, ongeacht op welke momenten en tijden je een nieuwsbrief verstuurt. Begin vandaag nog met een goede basis en de juiste algemene kennis, alles wat je moet weten over het effectief opzetten van een effectieve nieuwsbrief. Veel succes!

Voor wie is dit een goede training

Als jij je herkent in onderstaande punten, dan is deze training zeker geschikt voor jou:

 • Je wilt nieuwsbrieven gaan versturen, alleen je weet niet hoe je het beste kunt beginnen.
 • Je verstuurd al nieuwsbrieven, alleen de opmaak is niet aantrekkelijk en effectief.
 • Je hebt tips en richtlijnen nodig voor de opbouw en inhoud van een nieuwsbrief.
 • Je wilt een nieuwe template opmaken, alleen weet je niet hoe dat moet.

Het versturen van een nieuwsbrief is niet het moeilijkste. De kunst is dat je nieuwsbrief voor jou gaat werken, de ontvanger nieuwsgierig maakt naar jouw dienst of product en uiteindelijk contact met je gaat opnemen.

In deze training over nieuwsbrieven leer je

 • Het opzetten van goede templates voor een goede basis (zowel lay-out als opmaak)
 • Het invullen van je template
 • Leren om je lezer te sturen in jouw nieuwsbrief
 • Tips en richtlijnen om de details van je nieuwsbrief perfect neer te zetten
 • Het juist opbouwen van verschillende items/onderwerpen (titel, tekst, afbeeldingen, call to action en meer)
 • Crossmedia te gebruiken in je nieuwsbrief

Daarnaast geven we je praktische tips voor het opzetten van een nieuwsbrief. Deze training vormt een mooi geheel in combinatie met de training ‘Social media’. In die training worden de onderwerpen crossmedia én doelgroep wat uitgebreider toegelicht. Bekijk deze en andere trainingen op de Comyoo Academy.

Wat ontvang je bij deze training

Bij deze training ontvang je, naast alle tips de checklist voor de opmaak van jouw nieuwsbrief. Bij deze training is geen aparte handout. Alle informatie is te lezen op de Comyoo Academy zelf.

Eigendom trainingsmateriaal

De trainingsfilmpjes en de hand-out en andere middelen zijn eigendom van Comyoo | Creatieve studio. Comyoo geeft toegang tot een besloten omgeving op de Comyoo Academy waar je al het materiaal kunt vinden.

Ontdek jouw route

Talenten ontdekken en werken aan de dingen die je belangrijk vindt. Bij ons de normaalste zaak van de wereld, maar voor veel mensen een zoektocht. We hebben als creatief bureau een workshop ontwikkeld die individuen in staat stelt om heel gericht na te denken over hun dromen, doelen en talenten en hoe ze die, gebaseerd op dingen die ze zelf belangrijk vinden in het leven kunnen combineren tot een route / bestemming.

Een interactieve workshop

In een interactieve workshop met creatieve werkvormen helpen we deelnemers te ontdekken wat ze belangrijk vinden. We helpen hen om hun talenten, doelen en dromen op te schrijven en daarbinnen verbanden te zien om te komen tot een stappenplan met een routekaart. Dit stappenplan kunnen deelnemers overal mee naartoe nemen, in hun werk, hun verdere loopbaan, persoonlijke ontwikkeling en zelfs in privésituatie. Met als doel hen te helpen focussen op het doel waar ze naar toe willen werken in hun leven.

Een praktische workshop met verrassende inzichten en leuke werkvormen. Een workshopdag waarmee deelnemers een belangrijke basis leggen voor een waardevolle en persoonlijke route
die hun toekomst helpt vormgeven. Deelnemers ontvangen materiaal waarmee ze ook later nog eens kunnen terugdenken over hun talenten, doelen en dromen, en het kunnen aanvullen en aanpassen waar gewenst.

Meer inzicht in wie je bent, wat je wilt en wat je zoekt

Iedereen heeft meerdere talenten, wellicht ook een paar doelen in het leven en sommige hebben dromen. Als je talenten, doelen en dromen ontdekt en met elkaar in verband brengt
ontstaat er een route of pad voor jouw (werkende) leven met wellicht een verrassende bestemming.

Als je gaat doen wat je leuk vindt en goed kunt en dat combineert met jouw persoonlijke doelen (en passie), ga je ontdekken hoe jij je leven bewust en zinvol kunt leven, passend bij wie jij bent en waar jij blij van wordt. Samen ontdekken we jouw route, waarin je jouw talenten kunt inzetten. Schrijf je doelen op en bedenk dromen om na te jagen. In een interactieve setting krijg je meer inzicht in wie je bent, wat je wilt en wat je zoekt. Samen bedenken we de eerste stappen op een mooie reis naar jouw bestemming.

Social media

Met de complete informatie van Comyoo over social media kan jij alles uit jouw social media kanalen halen.

Altijd al willen weten hoe jij jouw social media kan inzetten? Deze training is dé manier om erachter te komen hoe jij jouw social media kanalen optimaal kan gebruiken. Het hebben van een online profiel op verschillende social media kanalen is tegenwoordig een pre voor elke organisatie. Maar hoe werkt dit? Begin vandaag nog met het ontdekken van het belang van social media zodat jij de doelgroep kan bereiken via de juiste kanalen.

Na het volgen van deze training weet jij precies hoe je social media kan inzetten om jouw boodschap over te brengen bij de doelgroep.

In deze training leer je

 • De basis van social media en hoe je de doelgroep in kaart brengt. Maar ook hoe je social media crossmediaal in kan zetten.
 • Het gebruik van social media, hoe zet je de juiste teksten en beelden op?
 • Het analyseren en verbeteren van jouw social media en de berichten. Hoe hou je rekening met algoritmes?
 • Facebook, Instagram en Linkedin worden uitgelicht. Hoe maak je een facebook-, instagram- of linkedin post? Wanneer gebruik je welk kanaal?

Daarnaast geven we je ook praktische tips, stappenplannen én in onze bijlage vind je ook nog eens handige documenten en een Excelformat dat jou ondersteunt bij het organiseren van jouw social media. Zo ben je niet te veel tijd kwijt, werk je effectief aan jouw zichtbaarheid en houd je de controle.

Meer weten over de trainingen die wij aanbieden? Kijk op de Comyoo Academy om ons trainingsaanbod te bekijken.

Eigendom trainingsmateriaal

De trainingsfilmpjes en de hand-out en andere middelen zijn eigendom van Comyoo | Creatieve studio. Comyoo | creatieve studio geeft toegang tot een besloten omgeving op de Comyoo Academy waar je al het materiaal kunt vinden.

Ontdek jouw verhaal

Wanneer is deze training essentieel:

 • als jij zeker en enthousiast wilt overkomen als iemand jou vraagt wat jij doet in het dagelijks leven of wat voor werk je doet
 • als jij je verhaal makkelijk wilt kunnen overbrengen op de ander
 • als jij de aandacht op jouw organisatie, dienst of product wilt vestigen
 • als jij graag de aandacht van potentiele klant wilt trekken

In de training Ontdek jouw verhaal gaan we in op de volgende thema’s:

 • Hoe vertel je jouw verhaal zodat het raakt
 • Schrijf jouw verhaal, deel 1: een goede voorbereiding
 • Schrijf jouw verhaal, deel 2: werk je verhaal krachtig uit

Wat je na deze training kunt verwachten van jezelf:

 • jij kunt je beter voorbereiden als je naar een netwerkborrel gaat of een zakelijke meeting
 • jij kunt je verhaal kort en krachtig overbrengen op de ander
 • je gaat zekerder op pad
 • je komt professioneler over op een toehoorder, luisteraar
 • jij weet hoe je positief feedback kunt geven op een collega waarmee je jouw pitch oefent en je krijgt goede feedback terug